Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs för 21 år sedan, så inte minns jag vilken symfoni det gällde. Verkar inte som jag uppskattade den.


Symfoni av Gustaf Mahler

Som tungsinta elefanter
tågar symfonins takter runt

Söker ett ledmotiv
Hittar inget

Snablar höjs till fanfarer
Inget vet
om det är tapto eller revelj

Kompositören har gått hem
Elefanterna virrar rådlösa
utan ledning av tanke och idé

Snablarna höjs i vanmakt
Ekot svarar "jaså"




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 208 gånger
Publicerad 2012-08-24 09:43



Bookmark and Share


  vera gade VIP
framhåller verkligen den tungfotade Mahler, som även kan vara vacker - imponerande - som elefanterna med sina höjda snablar
2012-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP