Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var 25 maj 1992, bland annat med ett enormt åskväder över Björns skärgård


Norra Uppland

Låg på rygg;
såg hur tallarna värdigt
gned kronorna mot molnen.

Värmen samlade styrka.
Tromber drog över åkrarna.

Hammaren
slog himlens vattenkrus i bitar.

Låg på rygg;
räknade sekunderna mellan blixt och knall,
lyssnade
till dropparnas smatter mot tältet.

Åt den sista smörgåsen.

Det var en god dags slut.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-25 20:15



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Trevligt att se att fler blir inspirerade av denna miljö :-)
2012-08-27

  ResenärGenomLivet VIP
Man får en riktig upplevelse av dina ord...
2012-08-25

  Jessica Ebbesson
Bildrik och fin skildring!
2012-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Fin skildring.
Jag kommer själv från Norduppland - Älvkarleby, närmare bestämt.
2012-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP