Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till dig, tills vi ses igen


Haväng

Havet hade kommit
till världen
under gladornas himmel

lagt sin strand
av sand och sten
tillrätta nedanför de gröna åkrarna

sett solen
och vinkat tillbaka
med lyftade vita vågor


Sådan var jorden
sådan var stunden
och mannen kom
och mannen såg

och klev in i vattnet
för att piskas
av salt och tång
av vind och sorg

och mannen såg
seglen långt borta
och lät tårarna falla
och solen lysa


Och ännu var havet
och ännu var himlen
och han var drivved på stranden

och ännu var dösen
nära ekarnas hagar
där döden och vindarna bor





Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-08-26 10:44



Bookmark and Share


  Annika Persson
Kära dödsskräck!

Knappt har man kommit till världen,
den böljande blå, och åren går så det
förslår, och så mitt upp i allt går man
motsträvigt hädan, och rufsig av
vädrets råhet, hoppas man ändå
på ett tag till - ända in i sista andetaget.

M v h Livsviljan
2012-08-30

  surface to air
Åh, det här är både intensivt och mycket mycket vackert!
2012-08-29

    ej medlem längre
Lagt och ligger är två vitt skilda begrepp så skriv en haväng som om det låter om ett brusande hav
2012-08-26

    ej medlem längre
Jag vill stanna en stund i dina ord...vila.
2012-08-26

  Ingela Svenson VIP
Vackert och välskrivet, spelar du med bilderna
2012-08-26

    ej medlem längre
Som alltid; högt läsvärde med väl brukat språk.
2012-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP