Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nötskrikan

ena vingen släpande
på skogsstigen,
mot marken,

stjärten litet i
luften;

kommer nötskrikan
gående mot mig
på stigen;

" hur skall det nu
gå med provianten
till vintern"?

..frågar jag;

han svarar:" det
är ingen fara å
färde alls-

plogar några
myror att äta;

medan vingen
läker på färden"




Prosa (Fabel/Saga) av Tarantaran
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-29 14:33



Bookmark and Share


  HelenaW
Fin dikt, hemma hos mig har den ett smeknamn; Pärskrika (Pära=potatis), kanske de även gillar att picka på potatisen..
2012-08-29

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en trevlig liten historia...
2012-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran