Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Passiflora alata; Doftpassionsblomma


Passionflower ( tanka )



red, nodding, fragrant,


bowl- shaped carmine flowers,


from light crimson buds;


caterpillars´ favourite-


butterflies´, bees´, birds´too



"Doftpassionsblomma"


röda, slumrande, doftande,

skålformade karminröda blommor,

från svagt karmosinröda knoppar;


fjärillarvernas favorit-

fjärillarnas, binas, fåglarnas också




Bunden vers (Tanka) av Tarantaran
Läst 299 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-30 11:49



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
What a beauty!
Like your words!


2012-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran