Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är som det är just nu

Du vill
Men kroppen säger stopp

Känns som du har blivit rånad
Av din egen kropp

På muskler å styrka
som du hade förut

Den styrkan i dina muskler
Finns inte på samma sätt nu
Som förut

Du lever med en kropp
som inte gör som du vill alla dagar

Du lever i en kropp
som du inte längre känner igen

Frustrationen växer
Och saknaden att få tillbaka
Styrkan I din kropp igen är stor

Du kämpar på och gör allt du kan
I väntan
att få svaret på
Om din kropp alltid kommer att vara så

Du går i väntans tider å vill bara veta vad det är

Det här är din tid din strid
Du tänker inte ge dig nu

Du har varit på botten
Kämpat dig upp

Du är snart uppe på toppen
Det kommer att kännas gott

När du står där sen
Du kämpar på för du är inte riktigt där än

Du har en mening inpräntad i ditt huvud
som du säger till dig själv varje dag
Det Är Som Det Är Just Nu

Du har fattat det nu

Du tänker på allt
som du vart med om
på din resa fram tills nu

Du tänker på din resa
från
Helvetet Och tillbaka


allt slit å tid du lagt ner
för att ta dig tillbaka

Och
Att du tog dig tillbaka
Du är Stolt över dig själv.


Du ser inte så sjuk ut
Varför jobbar du inte
Du kan ju träna
Är frågor du får

Du tänker
Fuck you!

Du kan få låna min kropp om du vill
Så kanske din mun tätas till
När du får känna hur det känns
att gå runt med den kropp som jag har
svag i musklerna å värk varje dag



Du vill också kunna jobba som alla andra
men du har en kropp som har blivit klen
Du har fullt upp med att stå på dina ben
Du tänker att din tid kommer
Tar bara lite tid
Du tänker kämpa på

Du blir såklart glad att folk bryr sig om å frågar hur det är

men det beror på
vem som frågar
och vad frågan är

Du vet att
Det syns inte på dig
men det känns inuti


Du kan känna dig helt värdelös
när du måste förklara hela tiden
Känns som du hela tiden måste förklara hur det är
Du säger oftast tillbaka
Det Är Som Det Är Just Nu

Du blir ledsen ibland
Arg för att din kropp blivit såhär
Frustrerad känner du dig
Du vill ju bara att det ska vara bra nu
Allt du vill är att få tillbaka din kropp.

Du har en match mot din egen kropp
Å den Matchen tänker du vinna
Du har bestämt dig för att fixa det här

Du kämpar varje dag
Du har aldrig någonsin kämpat så mycket som nu

Du Har en mening i huvudet varje dag.

Det Är Som Det Är Just Nu!


















Bunden vers av Lill Limpan
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-30 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lill Limpan
Lill Limpan