Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
samsara, vandring som pågår... återfödelsens kretslopp i hjulet.. efter nya önskningar...


samsaras hjul

fotbojade av våra längtan
efter allt möjligt,

fortsätter vi till nästa

önskan i hjulet;

..stressade-

lidande av smärta

efter alla

besvikelser

och

förluster;

..efter alla

kyrkogårdsbesök

vid alla gravar;

och all gråt!!

Tillräckligt länge
i hjulet,

för att hinna bli
besvikna

och

ledsna på alla
fabricerade ting,

och allt lidande;

Tillräckligt länge
för att
bli
lidelsefria
och
befriade




Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 1655 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-30 14:28



Bookmark and Share


  Lilla Bambun
Denna berörde känslor som jag inte känts vid på länge, och det var positivt! tack för en underbar dikt!
2012-08-30

  kerstin skriver VIP
jag tycker den här texten tar mig flera varv i livets hjul, och att till slut få någon sorts frid.
jag tycker det är befriande att ordet "lidelsefri" kan tolkas olika. åtminstone som jag tänker när jag läser.
bra skrivet!
2012-08-30

    ej medlem längre
Du berör känslor djupt inom och rör vid tankar som behöver luftas...tack.
2012-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran