Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På min sista dag.

På min sista dag
ska jag inte göra någonting särskilt
Kanske bara ställa mig upp och tacka mig själv
för dom där åren
Allt jag gjort för mig själv,för andra
och tacka alla andra som gjort det samma för mig
-även om dom kanske inte är kvar

Allt jag gjort som varit enkelt :
-Sagt "Jag älskar dig" i mörkret
-Haft en bra dag , utan komplikationer, utan planering
-Vunnit, förlorat och vunnit igen
-Allt jag blivit av med och aldrig hittat igen
-Haft små sekvenser av magi, utan eller med negativa konsekvenser
-Drömt mig bort, men aldrig hamnat där

Allt jag gjort som varit svårt :
-Älskat, utan livlinor
-Varit impulsiv i pressade situationer
-Slagits mot oprovocerad ångest
-Gråtit inför andra
-Sagt förlåt, erkännt mina misstag
-Accepterat förluster - i kärlek, i spel, i tanken

På min sista dag
Kan jag inte göra annat än att se tillbaka.
För att leva i nuet kommer att vara bortkastat
och att se framåt kommet att vara luddigt

Jag kommer att stiga upp ur sängen
och titta på soluppgången
en sista gång
dricka min sista kopp kaffe
och andas in min sista vår,höst,sommar eller vintervind som drar förbi
eller skratta i regnet som bryter ut

Jag kommer att veta hur mycket jag har önskat och älskat
hur mycket av allt som har slagit in
hur mycket av mig som har slagit ut
Hur jag har blommat, aldrig förgäves
som en framknuffad talang
-En stjärna
aldrig försvunnen för tidigt
aldrig bortönskad

Jag kommer att tacka min familj
lägga blommor på mina föräldrar
vattna jorden där jag gått för att berätta
hur mycket dom har betytt för mig
Jag kommer att minnas dom en sista gång
och gråta,
av glädje att jag fått lov att växa upp under deras uppsyn
och springa genom deras trädgård som liten

Jag kommer att tacka mina vänner
för utan dom skulle jag vara min största fiende
jag skulle aldrig ha lärt mig om mig själv
hade aldrig fått se mig i spegeln dom varit för mitt beteende
Ja, vad skulle jag ha gjort utan dom?

Jag kommer att tacka min kärlek,
min sötasate kärlek,
min vackraste korrigering
från botten av det där snart klarslagna hjärtat
även om hon hittade ut innan jag
så stannade hon kvar

På min sista dag
ska jag skratta
och göra vad jag vill av det jag orkar
Kanske hämta in tvätten, skriva en dikt
eller korsa Atlanten

Jag kommer att vara tacksam
att jag har haft en liten plats på jorden
att jag har fått finnas
den där lilla stunden
i evigheten




Fri vers av Karl Saxell
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-30 22:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell