Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min dotter.


Femte Årstiden (Till Perla)


Under amnion och korion
-primitiva andetag och hjärtslag som duggregn, än så länge. Drömmer i vattnet
Om du hör min röst genom högtalaren.
Jag älskar dig.

Från en kropp som tar hand om din
tills din skepnad skymtas under ljuset.
Långt från vemod och svek
Jag vakar över dig -
långt som till stjärnorna
och lika nära som stenarna.
Jag älskar dig.

Nu är du jag, Du är Vi, Vi är Vår
Och Vår är evig Sommar.
-Så du finns i en femte årstid
och lever ditt liv under mitt.
Så kommer jag att synas i dina ögon
Långt efter att jag har gått bort.
Havet och Himlen och allt det där
Föralltid blått.
Och vi ska skena genom livet tillsammans.
-Du med så många steg på ett av mina
och jag med din lilla hand i min.
Jag älskar dig.




Fri vers av Karl Saxell
Läst 558 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-14 18:00



Bookmark and Share


  DominiQueen
Du beskriver kärlekens väsen så bra. Vacker dikt. Enastående.
DominiQue
2016-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell