Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


En Evig Höst (Till Tage Danielsson)


Vad är väl tusen blöta tårar
Utan att ens bli förstådd
Så gråt ska alltid komma med ett leende
För det kommer alltid vårar
Då solen kan bli nådd
Och spiller ljus på männskans godare beteende

Men du säger; hittar vi en tidsmaskin,
då reser vi till nu,
Stannar utomhus tills klockan slagit 100
För den är ändå ganska  fin;
Tiden som gick dig itu;
Och det är den som ger dig svar på det du undrar

Inte framtid, inte då,
Inte ens om någon stund
För du har lärt mig att vi ändå har det bra
Där finns skratt man knäpper på
Men jag får lyckligare grund
Att med munnen rak; ändå vara glad.

Ett andetag i taget vaggar
mig till sömns igen
Jag ser dig genom fönstret, får en blund
För din själ har hissat flaggan
Så nu blåser du i den
Vi mäter dig i meter i sekund

Visst kan man nog förlisa
Trots klara direktiv
Men alla kan bli hittade till sjöss
Så; kom hit, så ska jag visa
dig att drömmen fått ett liv
Och att solen lyser klar en evig Höst





Bunden vers av Karl Saxell
Läst 568 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-26 11:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell