Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att vara blind för ord men se kärlek

 


I begynnelsen
var ordet
och nu står du
framför mig
med ditt ansikte

du som är min
mitt barn
min förstfödda pojke

och orden som ska skrivas
kommer inte genom dig
de lurar dig
som grymma förrädare
i en värld av ord

till mig gav gudarna poesin
och till dig gav de
ordens blindhet
en känslighet utöver allt
- hur ska jag göra nu
när blodet inte gav
det behövda arvet

om jag håller dina händer
tillräckligt hårt
kanske jag kan
rädda dig från
ordlösheten -
låta ljuset och färgerna
bli det du berättar
läsa världen för dig
tills du mäktar
erövra den

frågar inte hur när
du säger att du ska
skriva en dikt om färgen gul
i skolan
-
du säger;
jag ska måla min dator gul
då blir den en citron

 




Fri vers (Fri form) av Casbah* VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-09-01 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Casbah*
Casbah* VIP