Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om en kvinna.

Hon håller en hemlighet som berättar sig själv
Hon håller en duva i handen men visar den inte
Hon håller dig i handen och alla ser det
Hon blundar med båda ögonen och ser vad som måste göras
Hon tittar och vet inte
Hon vet inte anledningen,
men förklarar den för dig så att du förstår

Hennes hjärtas historia
oskriven, men välklädd från hennes ekipering
En drömmare, vilken drömmare som helst
Rädd för sitt eget mörker
men blundar ändå när det visar sig

Hon förändrar inte, men utvecklar
Hon ber dig att gå för att du ska stanna
Ibland säger hon säger ja, men menar nej
ibland byter hon från grönt till rött
och stannar hela din existens
med en blick

Hon vill ha tvåhundra par skor
men behöver någonstans där hon kan ta av dom
någonstans att stanna

Hon minns texten, men glömmer bort artisten
Hon minns framtiden, men dåtiden är suddig
Hon skapar för skapandets skull
och visar inte förrän det är klart

Hon önskar till andra på stjärnfall
Hon byter glödlampa på himlen
för din skull




Fri vers av Karl Saxell
Läst 257 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-02 01:46



Bookmark and Share


  Änglaögon
Så bra skaldat!
2012-09-02

  kerstin skriver VIP
jag tycker om den här texten, den är så klar i alla sin motsägelsefullhet.

2012-09-02

  Hon kallar sig poet VIP
"Hon ber dig att gå för att du ska stanna"

"Hon vill ha tvåhundra par skor
men behöver någonstans där hon kan ta av dom
någonstans att stanna"


Jag tror nog en hel del rader i denna text är värda applåder...
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell