Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är älskad som du är

Du är inte ensam,
inte glömd!!

Ingenting av det,
du tror, är sant,
om det förminskar
dig!!

Det finns ingen
kraft, ingen Gud,
som vill dig illa:

de älskar dig,
som du är och
ser det stora
och viktiga hos
dig, och hur du
växer och blir
klokare av allt.

Alla krafter vill
bara ditt bästa,
aldrig någonting
annat!

De kan tycka
ibland, att du
är väl hård mot
dig själv;

så hård är du
inte mot andra!?

De skulle ofta
önska, att du
tänkte på dig
själv, som du
tänkte på en
annan människa-

du skulle förstå dig,
du skulle trösta dig,
du skulle ge beröm,
och uppmuntra dig;
och hitta på en
massa positiva
saker i det du gör;

du skulle säga, de
människor vet
ingenting om
någonting- du
är speciell och
viktig!

och säga: orka
stå emot, du är
starkare än du
tror: jag står på
din sida-jag är
din vän!




Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 391 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-09-02 22:07



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Underbart!
2012-09-05

  Eva Kellett VIP
Så ömsint och fint skrivet! I vårt jäktade samhälle känns det ibland som om vi inte har tid att ens ägna dessa tankar för varandra, ännu mindre för sig själv. Så viktigt att formulera dem då!
Jag tyckte om strofen- ingenting av det du tror, är sant, om det förminskar dig. Men jag skulle vilja kila in det extra kommatecknet mellan tror och är, jag fick läsa strofen några gånger för att förstå den. Men det är nog bara jag som är lite trög! ;-)
Tack!
2012-09-04

    J. Herward


"Att dö av vetskapen att man är älskad, går allting där emellan att hantera." -Michael Jacksson.

Min allra bästa väninna valde att leva efter detta citat, hon är också någon kg älskar för den hon är. Tack för denna dikt.
2012-09-04

  bittemi VIP
Fina och viktiga ord som jag tar med mej! Bra skrivet
2012-09-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett gott ord
på vägen är
guld att få, här
bjuds det på
många så lätt
det då blir
att vidare gå!
Tackar!
2012-09-03

  ResenärGenomLivet VIP
Det är lättare att uppmuntra andra än sej själv...du har så rätt i det...alla råd man ger till andra skulle man ge sej själv också...
2012-09-02

  Lilla Bambun
Fina, berörande och viktiga ord. Man måste kunna älska sig själv!
2012-09-02

    ej medlem längre
Här vill jag bygga bo, hämta styrka och trygghet. Tack för dina ord, så viktiga och så tröstande.
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran