Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...bungyjump... ?


Hell no - mina är r-a-k-a; sen då

 

[ibland söker jag bågen i dina blickars uteblivande ögonbrynshöj]

 

 

 

"Alla kan säga att de älskar.
Alla har inte tålamod att bevisa att det är sant, genom att vänta...."

 

 

skitus snackus - nänä håller inte med - höj dina ögons bryn

 

 

en gång till

 

 

hell no, näh, aldrig på en tvekanskvist heller
(och när du ser ekorren gunga på tunnaste grenen så är det dags att ändra inställning för han hoppar inte ens på en kvist som kan antas brista)

 

vi är lika
men jag är en vädursstock

 

en krock i ditt sinne

 

 

jag hoppade
och gungar än

 

 

jäkla ek
där är vi
olika ja

 

"Jamen om så är, och man vill klargöra det, eller få någon att tro på en
så läre man ju även ha tålamod att vänta
på det där beviset"

 


hur länge

vänta

 

 

*just nu stirrande på kuckel.. dvs gränslösa 'fakta' presenterade i media
och jag funderar förstrött:
ska jag njuta med andras lycka eller skjuta mig i våda och ingå total svärta för natten*

 

 

men
om man älskar kan man vänta

bevisa det genom tålamodet

pytt
nähä för mina är raka

hör jag i syne
höjer jag ögonbrynen
nej

 

så näh tack, inget ordigt bevis som inte har en tid satt

 

och
bevisa nåt genom en tidsfri evighet
går det

 

alls

 


vetenskap ska kunna mätas
annars är det o-vetenskap

 

då 'o-mäter' jag ju
med gott samvete

mina äpplen med bönens innehåll

 

det vet jag
de vet du
varför vet vi inte det idag ikväll inatt

 

nu

 

 

Love isn't provable

It is (och jag tänker snabbt som ögat
vadå; d-e-n är?)

 

så klart den är
i sin enkla lovestatus som loveable

 

provable
bevisbar ja
visst så klart
om du bara älskar ytan

 

bekräftelsen

 

aha-et
storheten i insikten
känslan som

 

 

bevisar
instinktens vetskap

 

 

sen då

 

vet du
att när du i luren tvekar för en kort sekund
för ett nervöst skratt
för

en enda haknings tvivels-stamning
så hör jag


hela lagret lagrade känslor
du inte kan uttrycka




och vet du



 

jag förstår inte än idag
att du väljer att höras

 

läsas
framför att

 

 

göra
kärlek

 

 

och jag viker mig
sviker mig själv
i kärr av tvivel som här
och nu

 

och du

ska jag nånsin få höra din o-tystnad

 

 

igen

 

 


För övrigt en bra tanke ja. Men näh
nono, inga bevis  - som att mäta antal äpplen mot innehållet i bönerna. Jag får inte ihop det ens.

 

 

 

jag bara ber
och ber

 

 

och

 

 

ber

 

 

och mina är raka


raka

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Pot Pourri
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-03 03:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri