Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad fotografen inte ser.

-Ta en bild av detta

Fälten är tomma som tomma blickfält
Jag håller upp ett träd med händerna
så att det inte faller,

håller upp stjärnorna
så att dom inte faller

gråter för jag måste rädda ett barn ur en önskebrunn
-en liten pojke som aldrig slog in

Måste klippa bort vissa delar av den här dagen
förstöra negativet och behålla positivet
Horisonten ligger utanför bilden,
fåglarna är upp och ner, solen är ut och in
havet är på botten av ett glas på toppen av ett berg

-Ta en bild till.

Jag skrattar utan att gråta före eller efter

Mina kupade händer
släpper ut en osynlig fjäril
mot ett sommarkollage

Jag ger min bror tio poäng
när han hoppar av tåget

Jag springer över eld
med mina småsystrar i famnen

Jag hjälper mina syskon
att inte bli jag

Jag pratar med farfar härifrån
för det gör ont fortfarande

-Ta en bild till.

Jag önskar dig någonting,
vad du vill i hela världen

Jag sitter på balkongen med huvudet mot uppåt
som en bilfärd med stopp så nära månen som möjligt
och saknar din tröja
med ditt halsband i min knutna hand

Jag kastar mina armar
för att jag inte kan hålla om dig

håller munnen stängd
för att jag inte har ditt namn att viska

sluter ögonen
för att jag inte kan se dig

och glömmer bort dagen
för jag inte spenderade den med dig




Fri vers av Karl Saxell
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-03 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell