Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en äldre opubl text


är så trött, gudarna

Låt mig orädd stå

vid ruinens brant,

när världen skälver

himlen blir matt

jag var med,

ville bota dig

släcka din brand;

vi var många

men ändå

för få

vi vädjade stilla

och högt,

ville väcka

barmhärtighet

som sov:

hela jorden skulle

räddas-

varsamt, i samförstånd!

ropen var flera,

men många arter

hann dö ut;

vi skulle hinna;

men det fanns ingen

plan för oss alla

tillsammans,

vi fann ingen

gemensam väg

i vår vädjan;

nu skönjas

planetens plågsamma

slut,

vår vädjan tystnar

men dör aldrig

ut!!




Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 157 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-03 19:42



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
WoooooooooooW
som ett skri till
hela världen
snart är allt
förbi var
är ert alibi...
Min Dieu!
2012-09-03

    ej medlem längre
Starkt och angeläget....tack för att du dammade av den här texten...den är alltid aktuell!
2012-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran