Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på promenad

det är något viktigt du glömmer
när du drömmer
i färg och skarpa konturer
det finns andra figurer
än de beskurna
svurna
fiender till ljuset som
finns i dina drömmar, dom
som bor djupt i ditt minne
rör i varje vaken timme
du
stampar otåligt längs gatan
nu
dansar kniven i ditt bröst
till takten av din puls, den
långsammaste psalmen
över de mörkaste vattnen, vaken
drömmer om att slippa taken
som trycker dina tankar nedåt,
det är svårt
när man inte längre vet varifrån man kom
en vilsen bomb
på storstadstur
sänder ut en sista skur
tvåtumsspikkonfetti
molotovfyrverkeri, du
önskar att du aldrig stannat, nu
för sent att vända om
för sent att gå sin väg
du
är redan framme




Fri vers av Moa Paulsson
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-03 21:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Moa Paulsson
Moa Paulsson