Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

norrut

här känner jag ro!

här bor mitt hjärta;

hit söker jag mig
tillbaka,

här är jag hemma:

till den klara luften,

torra kylan

och

ljuset alltid;

eller mörkret,

det totala,

eller med

med ett kallt

löfte om ljus

om du väntar,

och fryser

och hoppas

med stjärnorna;

mörkret och

kylan älskar

man på ett

motstridigt

sätt, för de

står också

för hoppet

och bärs

i hjärtat

som ljuset

och kärlek;


här andas jag

i dina andetag,

detta storslagna

nordliga bistra

som är i hjärtat;

kraft
saknad
och
kärlek,
i nordliga
hjärtan,
djupt i
rötter





Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 118 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-04 15:41



Bookmark and Share


  HelenaW
Vacker hyllning! Norr där ens hjärta bor..
2012-09-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Till norr går
min längtan
trängtan, nu
har jag flyttat
33 mil upp sen
är det bara 100
mil kvar, visst
jag säger som Du
vad det norra i
en drar alla da´r...
Så skönt beskrivet!

2012-09-04

    Birgersdotter VIP
Underbar hyllning
2012-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran