Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag har pensionerat mig i ämnet 'behaga någon intill förintelse'.... så, dansa du själv


dansa min docka

 

hoppas du finner glädjen där du söker den

 

 

 

jag lade mig redan innan du ställde dig upp
lade mig på din rygg för att se det du sett

 

med lupp ser jag bra nu

som du har sett

som en svans på en förlorad dans utan vett och sans

 

bra galant extracharmant

 

 

och hoppar gör jag gärna raskt från standardiserade åsikter i generella hagar uppspikade av mobben för att skydda ömtåliga

 

omogna ja
men ypperligt förfalskade livslögner som stolpnackat och envetet ska sätta snittet med tjyvade höstliar vässade för oförfalskade halsar

 

omogna ja
men för den delen inte ofarliga
ej heller oskuldsfulla

 

slänger gör jag min kletigt klibbande kappa av tungvävt och självpåtaget ylleansvar

helylle kliar

 

jag badar hellre näck med djävulen
än vevar stenarna åt en gammal kvarn av mentala fördomar och förutfattade förenklade skyddsåtgärder genomskinliga som skalen på senaste cd-hit

 

jag lägger aldrig mallar för vitt
där svart ska tala

 


(som att slingra sig undan sitt egna ansvar med att i förväg tolka icke sagda sanningar - eller lögner visst - var så god men dröj
en stund

 

jag putsar på fjädrarna brända)

 

 

jag ska dansa ensam nu - ensam och med lika sinnade ensamma
eremitande serenadsjungande singelegon

dansa

tillbaka med egen svans högt och slå an en sträng för skogen

för trogen sin tro att
låta otron drunkna i egna fasor

 

 

tillbaka i egen dans bland tjärnar
mossar och stammar raka

 

 

tillbaka

 

 

 

tillbaka

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Pot Pourri
Läst 157 gånger
Publicerad 2012-09-07 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri