Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag öppnade mina ögon en dag


för att se verkligheten som den verkligen var

Är

För jag ville lära mig att förstå varför allt är

som det är

och varför vissa saker händer och varför

vissa saker sker

Så jag öppnade mina ögon en dag, för att jag ville veta mer

efter att jag hade gått och blundat

i så många år


Och det första som jag såg när jag öppnade mina ögon

var fantasier

En massa fantasier

Fantasier så långt ögat kunde se

Hus och broar och vägen full med bilar

Så överallt så har människan visst tydligen varit framme

med sina fantasier

och gjort dem till sin verklighet

Och då jag tänkte

Är det här verkligen den verklighet som vi människor

har valt

Tydligen så är det så...


I och för sig så bor vi en vacker stad

för att vara en stad

Stockholms stad

Men hur såg det ut här innan människan började bygga

alla dessa hus

runtom i varje hörn och varje knut?

För skogen som måste ha funnits här en gång i tiden

måste väl ändå ha varit vackrare

än alla dessa betonghus?

Ja, jag bara undrar och frågar mig

Så själv kan jag inte direkt påstå att jag tycker

att vi människor

ska kalla oss för smarta

Inte när vi hela tiden bäddar för vår egen undergång

med våra fantasier

som vi gör till verklighet

Gör om våran så vackra natur till någonting helt annat

Och vet ni vad det värsta är?!

Jo, det är att vi alla bara går och blundar fast att vi alla är

väl medvetna om det

Medvetna om att vi har skämt bort oss själva

med alla dessa

moderniteter

och alla dessa materiella ting...


Så när man öppnar sina ögon riktigt ordentligt och ser

hur verkligheten egentligen är

så får man sig en liten tankeställare, bara sådär

Så hur ska det här bara sluta....?

Tjingeling!

Ken Cassel
7/9-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-07 21:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi pratade på jobbet idag, i Australien, visades på tv igår om hur plast bryts ner till små plastbitar som spolats upp på stranden och sen ner i vattnet där alla kemikaliska utsläpp tas upp av plasten som sen fiskarna äter och sen vi eller en fågel som dör då magen är full av plast efter att den fångat vad den tror var fisk i vattnet.
Och då sa jag, vad är det vi håller på med? inget av det vi gör är ju bra för naturen, det är bara oss själva vi vill väl.
Man dog ju i pest och allt möjligt förr, så livet var kanske hårt då och man ville göra det bättre med bekostnad på moder jord....
2012-09-08

  Lynx63 VIP
Nu öppnar jag mina, :)
2012-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel