Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till en vän långt bort


dansen du glömde

 

Vända jaget efter vindarna när duet står i stiljte, är som att byta kappa mitt på torget i storm. Påminner lite om alla genomskinliga regnplagg på gatorna. Med behov av att..

*klär på mig hornprydd sydvest, regnställ á la 70+tal samt rejäla gröninge + en klövjekänga*
Who needs sunshine, när det är först till kvarn som gäller. Mjöl? Noway, bara stjäla en bit av kvarnstenen. För att göra runstenar av. Två.

 


Eolhx 

Beorc

 

"Nig djupt, Dansa och fortsätt dansa" sa Näcken
räcken kan ni glömma och klockorna går bakåt

 

 

bra låt av lur i näver häver lagom lagen om

centrifugal kraft

 

bara hålla i ett skaft en påk för språket
eller en sur gran
kanske en stam från stan

 

bråket

en kur för själen van - en tur för trälen i livet

 

 

tam och underdånig

 

 

...och hon dansar än din vän

hon dansar än

 

för se där vändes även öga
där kappa följt den storm i
gamla spår av slitna vanor

 

hon dansar än

 

för på axeln sitter han bakvänt

Döden - och hittar aldrig den

som snurrar livets trådar spänt

 

hon dansar än

 

med grepe juster dolk och svärd

 

 

hon dansar än

din vän

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 133 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-07 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri