Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sapfiska strofer, del 3


längtan leker

galen av dig och din kropp, lever, porlar;

valet av hela lusten skriker, sliter;

Eden är din och min, mark, havet, vårt hem

älska min svala!


vart jag går så bedarrar livets faror,

härligt står upp, allting rött- rosens röda;

foga vila dig i, känn ropen kära-

inget kan skada!


utanpå kring inga frågor pinar,

svaren finns, i ditt hjärta står de skrivna;

nedan ser lyckan på oss, ger oss vår skatt;

så längtan leker!




Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-09 14:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker het sinnlig längtan!
2012-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran