Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
90-talare skriven med inspiration från Charta 77:s \"Lilla björn & lilla tiger\"


I fablernas värld

I min dröm, en dröm om prinsar och prinsessor,
satt björnen och snigeln på en sten
I min dröm, en dröm där alla är vänner,
satt björnen och snigeln i solens sken
I en dröm, en dröm om monster,
sprang björnen och snigeln i kapp
I en dröm, en dröm full av häxor,
hann björnen aldrig i fatt

Han sprang så att fötterna blödde
Han sprang och han böna och bad
Han sprang och ögonen glödde
Vid målet satt snigeln, han var glad

Han flinade girigt och sade:
- Nu har du väl allt fått nog!
- Nej, björnen tillade och föll ner till marken
och dog




Fri vers av Cherox
Läst 360 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-09 19:53



Bookmark and Share


  Wretling
Skrattar, du får mej och le
2006-02-09

  DanSan
Vilken härlig ironi, gillar den verkligen och orden som bara springer iväg (ja till och med förbi snigeln)!!! Stackars björn, hoppas skinnet kom till användnig (hehehe). MVH Dan Cederholm
2006-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Cherox