Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inuti

Man väljer inte sin själsfrände

och hade jag kunnat
skulle jag inte valt dig

Nu har jag nått dit
Nu är jag på en ny plats

En ny människa tätt intill mig
som inte är du

Han skrattar med mig
Tittar på mig
Ler ett stort leende

Vi har mer gemensamt än du och jag någonsin hade

Han tar mig till sig utan att tveka

Han vill ha mig i sin värld

utan att stänga mig ute när jag kommer nära
som du ofta gjorde

Han är inte rädd
Han är inte kylig

Jag kan vara ärlig
Mig själv

Och jag trivs

Jag mår bra

Livet har gått vidare
och jag likaså

efter två långa, tunga år


Men

det verkar inte spela någon roll
för min själs mörkaste, djupaste delar
när småtimmarna börjar räknas mellan lakanen

För när hans andetag passerar tätt intill mitt öra
och jag lyssnar noga

hör jag en röst
som viskar

att du

fortfarande är vid liv
inuti mig


och att du tänker stanna där




Fri vers av Tymin
Läst 279 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-10 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tymin
Tymin