Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
insp. Nick Cave¨s Tupelo


tupelo

 

 

och fiskarna har inte lärt sig simma och alla stjöstjärnor har satt sina sugkoppar på himlens svärta
nu ruvar ugglan vintertid och nästen fulla av gökar är skenbara övertolkningar av naturlagarna

 


hon har aldrig sagt så
hon har aldrig sjungit så
hon har bara låtit trummorna vid sidan gå


tupelo tupelo
nick


du gör min dag min natt och min kvicka tanke satt i lås
stilla som höstmånens kallsken


och ån har inte tid att frysa
och fiskarna har fått ben och klampar upp på stranden för att möta
och på himlen kastar man stjärn-freez-bee med överflödet


till våren är det försent att låta midsommaren gå förbi
tupelo tupelo
nick


du gör min höst min vinter och min slickade blanka natt med krås
stilla som höstmånens kallsken


hon har aldrig sagt så
hon har aldrig sjungit så
hon har bara låtit trummorna vid sidan gå


tupelo tupelo
tupelo

 

vid sidan vid sidan gå

 

 




Fri vers (Fri form) av Pot Pourri
Läst 122 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-13 13:53



Bookmark and Share


  PPQ
still you got it
2012-09-18

    ej medlem längre
Tupelo får mig att tänka på M.Knopfler, vid sidan, slingor
2012-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri