Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med kniven mot strupen står jag på plankan


Svärdet eller hajarna

eller kölhalning

Om jag inte gör någonting nu så kommer jag att få

en utskällning av min fru

när jag kommer hem

För hon står där säkert redan med maten

varm och klar

Så kommer jag inte hem före klockan fem

så kommer hon

att bli både arg och ledsen

Och det är ju det sista som jag vill

För det är då som jag verkligen illa far

För då lär hon inte prata med mig på hela kvällen

Och då lär jag inte heller få sätta på henne

sen hemma i sängen...


( I ett endaste hopp ifrån plankan kom han upp i luften

och gjorde en piruett

och när han sen landade på plankan, så träffade han rätt )

För motståndaren föll som en fura

Och istället för att fortsätta att bråka så la han istället

benen på ryggen

då han dykte i vattnet medan han tänkte

Bäst att jag kommer hem till gumman i tid

om jag ska ha en chans

att kunna känna mig som en trygg en

med lite frid

Och sedan så simmade han utav helvete in mot land...

Hårda bud!

Ken Cassel
13/9-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-13 17:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel