Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar en fredag

Fredag i världen

men i en annan värld
bär dagarna inga namn

mer än vindens
mer än himmelsmolnens

och det som blir helg
är mötet i skymningen


Namn är namn
och bläck på papper

namn på stunder
är dofternas

är eldarnas
och vattnens

och ingen går
i samma takt

till tonerna
av fåglar


Finns det tabeller
för tåg och luncher

existerar klockor
när regnbågen välvs

mellan morgonen
och natten

finns jag
om du försvinner

finns stranden
utan hav?


Det lyser en sol
mitt i oändligheten

och den får mig
att flyga en smula




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-14 12:02



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja vilken tur vi kan flyga emellan varven!
2012-09-24

  edikt/Benedikte
Meditativt vackert. Släppa formerna som styr tanken och handlingen. Bra
B
2012-09-15

  Måna N. Berger
Det vore skönt att kasta loss och flyga in i en sådan värld, där dagarna bara bär vindens namn och ingen går i takt - till tonerna av fåglar. När jag läser det här förnimmer jag en sällsam frid.
2012-09-14

    ADI Nehlin
vackert..ger lite att fundera på
2012-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP