Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
av PAULO COELHO den 12:e september, 2012


Känslan av oduglighet.

(huvudpersonen diskuterar känslan av oduglighet)


Fråga en blomma på fältet: "Känner du dig nyttig? När allt kommer omkring, producerar du bara samma blommor om och om igen?
Och blomman kommer att svara: "Jag är vacker, och skönhet är min anledning till att leva.
"Fråga floden: "Känner du dig användbar med tanke på att allt du gör är att flöda i samma riktning?
Och floden kommer att svara: "Jag försöker inte att vara användbar, jag försöker vara en flod."
Ingenting i denna värld är värdelöst i Guds ögon. Inte ett blad från ett träd faller, inte ett hårstrå från ditt huvud, inte ens en insekt dör utan att det var till någon nytta. Allting har en anledning att existera.
Även du, personen som ställer frågan. "Jag är värdelös" är svaret du ger dig själv.
Snart kommer svaret att förgifta dig och du kommer att dö trots att du fortfarande lever, även om du fortfarande går, äter, sover och försöker ha lite kul när det är möjligt.
Försök inte att vara användbar. Försök att vara dig själv: det är nog, och det gör hela skillnaden.

(ur "Manuskriptet funnet i Accra" som publiceras i hela världen 2012 och under 2013)


Paulo Coelho på svenska: http://www.facebook.com/PauloCoelhoSverige

Översättning: oLaVie
(Mer Paulo Coelho på svenska
http://olavie.wordpress.com/
http://twitter.com/O_La_Vie )




Övriga genrer (Översättning) av oLaVie
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-14 15:32



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Tänkvärda rader...
2012-09-21
  > Nästa text
< Föregående

oLaVie
oLaVie