Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

10 sek läsning: Lärare & elever

 

Är fågeln vid liv?

Den unge mannen var i slutet av sin utbildning, snart skulle han gå vidare till att bli lärare. Liksom alla bra elever, behövde han utmana sin lärare och utveckla sitt eget sätt att tänka. Han fångade därför en fågel, placerade den i ena handen och gick för att se sin lärare.

"Mästare, är denna fågel levande eller död?"

Hans plan var följande: om hans lärare sa "död", skulle han öppna sin hand och fågeln skulle flyga iväg. Om svaret var "levande", skulle han krossa fågeln mellan fingrarna, på det sättet skulle läraren ha fel oavsett vilket svar han gav.

"Mästare, är fågeln död eller levande?" frågade han igen.

"Min käre student, det beror på dig," var lärarens svar

 

www.PauloCoelho.se

 




Övriga genrer (Översättning) av oLaVie
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-29 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oLaVie
oLaVie