Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det jag lärt mig i livet är...

Det jag lärt mig i livet är:

Att oavsett hur bra en person är,
kan de ibland skada dig & på grund av detta måste vi förlåta.

Det tar år att bygga upp förtroende och bara sekunder att förstöra det... 
Vi behöver inte byta vänner om vi förstår att vänner förändras...

Omständigheterna och miljön påverkar våra liv,
men vi är den som ansvarar för oss själva...

Att du måste kontrollera dina handlingar eller så kommer de att kontrollera dig...

Att tålamod kräver mycket träning... 

Att det finns människor som älskar oss,
men de vet helt enkelt inte hur man ska visa det...

Att ibland är den personen du tror kommer att skada dig och få dig att falla...
Är i stället en av de få som kommer att hjälpa dig att resa dig upp...

Du ska aldrig säga till ett barn att drömmar är falska, det skulle vara en tragedi om de visste...

Det är inte alltid tillräckligt att bli förlåten av någon,
i de flesta fall måste du förlåta dig själv först...

Att oavsett i hur många bitar ditt hjärta är krossat, slutar världen ändå inte att fixa det...

Kanske är det så att Gud vill att vi ska möta alla fel personer först innan du träffar den rätte...
Så när vi äntligen träffa den rätta, är vi tacksamma för den gåvan...

När glädjens dörr stängs, öppnas en annan dörr...
men ofta ser vi så länge på den stängda... att vi inte kan se vad som var öppnat för oss...

Den bästa sortens vän är den som du kan sitta på en veranda med och sen gå...
utan att säga ett ord och när du lämnar, känns det som om det var det bästa samtalet du någonsin haft.

Det är sant att vi inte vet vad vi har förrän vi hittar det, men det är också sant,
att vi inte vet vad vi har saknat tills det anländer...

Det tar bara en minut att förolämpa någon, en timme att gilla någon,
en dag att älska någon, men det tar en livstid att glömma någon.

Titta inte på ytan, den kan vara förrädiskt, gå inte efter rikedom, även den kan försvinna.
Hitta någon som får dig att le, eftersom det krävs bara ett leende för att göra en dag bättre,
hitta det som får ditt hjärta att le...

Det finns stunder i liv då du saknar någon så mycket...
att du önskar att du kan ta dem ut ur din dröm och sen krama dem på riktigt...

Dröm vad du vill, åk vart du vill åka... därför att du har bara ett liv...
och en chans att göra de saker du vill göra...

De lyckligaste människorna har inte nödvändigtvis det bästa av allt,
de gör bara det bästa av allt som kommer deras väg.

Den bästa framtiden baseras på det glömda förflutna...

Du kan inte gå vidare bra i livet, förrän du släppt taget om dina tidigare misslyckanden och sorger.

www.PauloCoelho.se




Övriga genrer (Översättning) av oLaVie
Läst 400 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-10 12:09



Bookmark and Share


    Phantasos
Estoy correcto. Muy bien.
2013-05-10
  > Nästa text
< Föregående

oLaVie
oLaVie