Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Hopp Och Besvikelse I Krigens Tid

Mörkret segrar i mina drömmar
Hoppet om friden faller
Blod täcker snön i dalen
Över dem döda stryks Lilje bladen

Barn som gråter över sina förlorade fäder
Kvinnors ihop samling dem kväver
Strykande deras blöta kinder till tröst

Ty kriget äro grymt
Men de är människors makt lust

Nu hissar vi den vita flaggan och går ner på knä
I böner till förlorade gudar
I hopp om deras lyssnad till våra böner

Men väntan blev för lång
Nu stryks liljebladen över våra kroppar
Nu slipper vi se mer död

Sov gott mina barn




Fri vers (Fri form) av miramin
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-15 02:36



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
härligt storsvulstet mäktigt ordbruk
2012-09-18
  > Nästa text
< Föregående

miramin
miramin