Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kysst av naturen



Längst ut på stigen vid en bro
ett vattenfall i rörelse

Juliregnet har nyss lagt sig

droppar som små kristaller
vilar på blad
hängande på mjuka grenar

färgglada, regnblöta blommor
sköra smycken ur moder jord

mjukt och mysigt

En groda hoppar fram ur högt gräs:
Hej du lille vän,
hälsar jag artigt innan den hoppar vidare

I skogsgrönskans livmoder står jag
med håret blött av det nyss fallna regnet
lyssnar till bäckens sköna brus

att få vila som ett moln i moderns famn
där allt är stilla
att få bli kysst av naturen
där endast vinden av livet för mig fram

frihet av under gryr


© Gabrielle Laurèntzen




Fri vers (Fri form) av Gabrielle Laurèntzen
Läst 590 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-09-15 10:29



Bookmark and Share


  Skogsfen.
Underbart fint...mjukt och lent. kram
2012-09-21

    ej medlem längre
Underbara rader...


"att få vila som ett moln i moderns famn
där allt är stilla
att få bli kysst av naturen
där endast vinden av livet för mig fram"
2012-09-21

  walborg
Oroligt fina inre bilder
2012-09-17

    ej medlem längre
Stämningsfullt möte med naturen - njutningsfullt och vackert..
2012-09-17

  ULJO
Den här texten gillar jag. Varm och njutningsfull läsning
2012-09-15

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert och fridfullt...
2012-09-15

    Ken Cassel
Sådär gör jag också, Gabrielle :)

Pratar med djuren

I ditt fall en groda

Helt underbart

Rätta takter...

Kramar


2012-09-15

    ej medlem längre
ja, så känns det, fin dikt, en evig kyss, den tar ju aldrig slut direkt...;)
2012-09-15

    ej medlem längre
en vacker text..
2012-09-15

  mare VIP
Mycket fin...rubriken, så bra
2012-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Gabrielle Laurèntzen
Gabrielle Laurèntzen