Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollstämda toner




Trollstämda toner ur fäbodars väsen
vecklar ut sagor om frihet
och svunnen romantik

Tillbaka till det gamla, det fria
där enkelhet råder
i mytisk sägen och sång

Där blommornas sköna doft
lockar binas bevingade honungsfärd

Där älvens sjudande, dånande väsen
reser sig bland bergen
och kolmilan värmer om natten

Tillbaka där guldstänkta gryning sakta skrider
och tidernas morgon slår ut
i skönaste frihetshymn

Där står jag på berget
ser ut över unga, gamla skogar
hör sägner och visor sprungna ur träden

Tillbaka till det gamla, det fria
romantikens sagor och sägner
där slöjor är lyfta
och drömmar vävs av aftonens midnattssol

© Gabrielle Laurèntzen




Fri vers (Fri form) av Gabrielle Laurèntzen
Läst 777 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-07-31 13:11



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2014-08-04

  ULJO
Njutbar läsning detta
2014-08-01

  ResenärGenomLivet VIP
Sköna minnen om hur det var förr... ibland längtar man tillbaka dit...
2014-08-01

  louisegirl
Underbart vackert!
2014-08-01

  mare VIP
Ljuvliga rader
som gör mig glad
jag njuter..
2014-08-01

  gunnnar nylund VIP
Jaa... här svävar andarna av Fröding
och Dan Andersson i verserna... fin
stämning... bra vetja!!Oj ååå vilken
fin bild som grädden på moset!!
2014-07-31

  Bo Himmelsbåge
Grattis till uppmärksamheten, vännen! Välförtjänt!
2014-07-31

  Chawa VIP
Grattis till den välförtjänta uppmärksamheten!!
2014-07-31

  Chawa VIP
Underbar läsning hela vägen! Naturskön skildring som ger själen ro. Det är mot ett "tillbaka" vi alla borde vandra... sakta ner, lyssna in, se bortom...det skulle vi alla må gott av..! Tack också för en fantastisk vacker bild som ramar in ditt poem så trollstämt och fint... Sparas!
2014-07-31

  Bo Himmelsbåge
Underbar fäbodbild med lupinerna i stram givakt för midsommarnatten!

Trollstämd lyrik framsprungen ur den milda, ljuva, ljusa sommarnatten o fornnordens mystik!

Sparas i kolmilans flämtande sken!
2014-07-31

  KYREUS of Sweden
Koral
Lyrik
2014-07-31

    ej medlem längre
Bravo! tycker om den här sortens
text där vackra bilder flödar och texten
berättar ömt och vackert..* (guldstierna)
2014-07-31

  Änglaögon
Underbart vackert.
2014-07-31

  walborg
Fin text till den otroligt vackra bilden med lupinerna i givakt fär de hänsovnas tid
2014-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Gabrielle Laurèntzen
Gabrielle Laurèntzen