Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skapelsens krona




Djurgårds brunn, yxmannens staty
på ostligaste udden,
Thielska galleriet
och så
så öppnar sig Saltsjön och Strömmen
in mot den kittlande
pärlan
och fastän jag är stark, pigg och kry
så famlar jag nu efter stöd
men faller formligen samman
av denna bedårande syn
där de platta skärgårdsbussarna
med förundrade turister
från EU:s ekonomiska jättar,
lämnar svallvågor
rakt upp, över och in
i mitt torrlagda hjärta

där solens blänk
gnistrar
i det bräckta vattnet
och där tanken
på min ouppnåeliga kärlekslängtan
slår mig medvetslös
av galen åtrå

jag vaknar upp
i ett lusthus
strax innan Walldemars udde,
torkar bort mina trogna tårar,
lägger upp en snusbuss
under de läppar
som bara ber om nåd
inför skapelsens
outsägliga skönhet




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-16 15:19



Bookmark and Share


  Sonja Sidorow Lapington
en härlig novelldikt....skönt målande
2012-09-17

  kerstin skriver VIP
ibland är livet överväldigande vackert!
mycket bra skrivet!
2012-09-16

  smultronbergen VIP
Mycket bra text, stilistiskt, rytmiskt
med tydliga rörliga bilder,

Jag är vän av att glimta in det
vardagliga, för närhet, närvaro,
i det svulstiga, så min enda lilla
förbättringskritik rör snusbussen
, blev lite väl obscent,

Jag ser annars så mkt underbart
i ditt nyskapande, som inte funnits
där annars, en värld du tar för dig
av, underbart,! / S
2012-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP