Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagdrömmer lite, fattig som jag är...


Med fickorna fulla med pengar


så har jag köpt mig ett eget litet liv

Så, sånt som andra bara drömmer om att få göra

har jag som tidsfördriv

För med sol och bad och vackra kvinnor runtomkring mig

varenda dag

gör att jag känner mig som en liten guldfisk

En liten guldfisk som simmar omkring

i mitt egna lilla stim


Med fickorna fulla med pengar, så flyger jag runtom

världens alla hörn

Och där köper jag sen lite av varje, av allt det som jag

tycker om och vill ha

En och annan souvenir

Och det spelar ingen större roll vad det kostar

För jag har råd

För med pengar i överflöd kan jag bara skratta

och visa min glöd

För jag är en som slipper leva på vatten och bröd

Vilket jag tycker är bra


Det är bara att hoppas att jag inte tar mig vatten

över huvudet någon dag

och gör riktigt dåliga affärer

För då vet jag ju om att det kan bli min död

För ruinerad och på bottenskrapet av mitt forna

rika jag, så dör jag

av olycklig kärlek till pengar...

Ken Cassel
16/9-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 170 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-16 23:27



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Ojojoj :)
2012-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel