Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ni kan väl aldrig gissa...


Regimen !

Regimen !

som numera gått i stå
nästan i nå´n slags depå
extrema representationer
totalt på flera millioner
en näringslivsminister
hon Lööv har många brister
noll koll på sina verk
många hål i sliten "särk"(¤)


Regimen !

En lovordad finansminister
som nu borde vara bister
hans totalansvar snart rämnar
undrar vart han nu ska hamna
åt vilket håll han nu ämnar
vid makten han måste klamra
sig fast i alla väder
lite "kejsarens Nya kläder"
börjar det likna nu
Och Du Freddan, du
VAD ska Du göra nu ?


Och Björklund vill ha "B-gymnasister" (¤)
jag tycker han rätt trist är
ge elever endast praktiska ämnen
"korvstoppning" kan man kalla grejen
analfabeter blir de nästan
för 17, Björklund, testa´n !


Nej, de som styr landet numera
får mig bara att vomera
illa detta landet går
och vår framtid bliver svår.......

(¤):"Särk"= gammalt ord för kvinnligt klädesplagg.

(¤): ""B-Gymnasister"= Utbildningsminister B. vill starta enklare gymnasieutbildningar utan högskolebehörighet för dem som har svårt med teoretiska ämnen, typ "Lärlingsgymnasium"...


----





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-17 12:54



Bookmark and Share


  poetryGirl
Tror inte denna regering blir kvar över nästa val!!
2012-09-17

  Larz Gustafsson VIP
Inga utseendemässiga brister dock.
Men politik korrumperar. Det säger kanske mer om människans fallna natur än om politiken som sådan.
2012-09-17

  aol
bra sant med udden mot en arbetarfientlig regering,
2012-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska