Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönheten VS Odjuret

På henne finns det inga flugor
Skönheten själv passionerat
Inte en endaste liten fluga faktiskt
För hon har det där förtjusande leendet med de där
perfekta vita tänderna ty likaså formerna
De där så kurviga formerna på den där lilla nätta kroppen
som hon nu går och bär på
Och det tillsammans med hennes så underbart
grönmelerade ögon med de så långa mörka ögonfransarna
och det långa silkeslena mörka håret som går ända ner
till stjärten på henne
Vilket gör henne till skönheten själv
Så när hon kommer spaltserandes går hon inte
en obemärkt förbi


På honom finns det många flugor
Närmare bestämt hur många som helst
För med sitt ruffsiga skitiga okammade blonda hår
och det stubbiga ovårdade skägget
tillsammans med hans nu så mörka och svarta ögon
ger det honom ett skrämmande uttryck
Ser helt livsfarlig ut
Plus att han nu är ärrad och ser ganska så rynkig ut
i hela ansiktet av tidens rand då han inte är
någon ungdom längre
Så det enda som han har att komma med egentligen
är sin smått smidiga och stora kroppsbyggnad
För tänderna hans är ju både slitna och riktigt fula
Vilket gör så att han ser ut som ett litet monster
Ett litet odjur
En som man helst inte skulle vilja börja lära känna
eller ens lita på eller ens vilja börja bråka med
Men så är han också som ett vilt litet djur som inte
går att tämja...

Skönheten VS Odjuret

Ken Cassel
27/10-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 216 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-09-19 00:29



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En lysande beskrivning av motsatserna...riktigt kul att läsa...
2012-09-20

  Ninananonia VIP
:) Härligt skrivet a la Ken.. du får mig att le :) Han var ju väldigt snäll mot sin älskade ...ändå ...tycker om den sagan :)
2012-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel