Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag behöver mera medicin

Jag behöver mera medicin
så det på mig blir disciplin
Så jag orkar jobba mera
och kan betala mera
Jag får inte vara sjuk
inte vara mjuk

Ta högre doser
så smärtan ut pyser
Mer och starkare medicin
tar bort lite av smärtan och gör mig piggelin
Åtminstone ett litet tag
gör att jag kan överleva en till dag

Magen kanske börjar krångla
när jag måste med statens regler måste hångla
Men skit i det
de vill och vet
Att jag ska bajsa blod
HELVETETS flod

För jag är född utanför politiken
och endast värd en spik i foten
Jag ska vara tyst och inte gnälla
för jag är arbetare och de har rätt att på mig skälla
Följ reglerna utan undantag
det är vi arbetare som ska stå för varenda spadtag

Pensioner kan vi glömma
för de har de rika politikerna lyckats gömma
De säljer ut allt vad Palme med flera byggde upp
de behöver inte göra någon militärkupp
För pengarna strömmar in i deras fickor
fattiga sjuka arbetslösa blir i spelet deras brickor

Och vi dumma svenskar ser ingenting
för vi är rädda att förlora allting
För sjuka fuskare stjäl
lata arbetslösa stjäl
Pensionärer stjäl
ja alla utom de rika stjäl

Pensioner är bara till för politiker
fallskärmsavtal är bara till för politiker
För de har ett farligt jobb
för sjuka i Sverige finns alltid ett hopp
Säger de med en ny lögn
som följs av ytterligare en lögn

De lovar och lovar
men dom bovar
Den som ger och tar igen
han är tjuvens bäste vän
Sverige har inte längre någon välfärd
den dog med politikernas välfärd





Fri vers av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-20 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP