Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mera pengar mera pengar

Mera pengar mera pengar
vrålar alla i sina sängar
Ingen vill jobba
alla vill snobba

Alla är lata
ingen vill sopa en gata
Alla vill snacka skit
men säger det var inte med flit

Alla ljuger
inga sjuka duger
När politikerna sparar
öppnas inga penningkranar

Men EU kräver för nya adeln
mer pengar i sadeln
Allt sker i demokratins namn
inget land känner skam

De rika äger tidningar tv och radio
lurar alla med sina påhittade scenarion
Om vi inte gör så nu
går vi alla itu

Så när svångremmen dras åt
gäller det endast för de som inte har nåt
Som vanligt blir det knallhårt
för de som redan har det svårt

Men om det vore sant
att vi är satta i pant
Att inga pengar finns kvar
varför politikerna inte på sina utgifter spar

Var kommer deras pengar ifrån
som ger dem rätten att höja sin egen nivå
Är det skattebetalarnas pengar
som de till fattiga vägrar utelämna

Eller är det Gud som låter manna från himlen regna
bara på de rika så att de fler stycken kan inhägna
Och över frälsta politiker för deras vackra smil
som ger dem rätten att förkorta sjuka och arbetslösas liv




Fri vers av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-21 19:15



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Pennan är mäktigare än svärdet
Dina skrifter har det rätta värdet :)
2012-09-25
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP