Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skeende blott för

I vitögat skönjer jag fladdrandet av ett återsken.
Dunklet bryts från ett grodperspektiv
och utanför böljar trädens kronor i höstvind.

Det sker utanför.

Innanför ögonlocken kvardröjer solfragment
punktvis,
sammanlänkade som molekyler.

Det sker innanför.

Skyarnas landskap är föränderligt som konturen
på en fågelflock; ångor passerar ovanför
som tävlande löparskaror.

Det sker ovanför.

Tystnaden en halvtrappa ned i samvaron
konserveras för min inre eftervärld,
och solljuset bestryker väggarna.

Det sker För.




Fri vers av Effell
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-21 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell