Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven i oktober 2020; redigerad i december


Kineograf

En enhövdad publik i salongen
trots kringvarande sorl och ruljans
Här kan återses sedan länge svunna ögonblick
fångade och samlade på kineografens hjul

Lägg penningen i myntinkastet,
kika in i den upplysta lådan
och börja med veven bläddra -
sätt blocket av bilder i rörelse

En jämn ström av tummade ark,
på ett rakt och prydligt led,
som flyende fladdrar förbi framför siktet
berättar en kort anekdot

Med ens är det över,
Du höjer åter blicken och är i vardagen,
återförd till samtiden,
Försedd med nya minnen i svartvitt




Fri vers av Effell
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-12-19 22:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell