Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rodden

Mannen ror ekan
mot strömmen

knyter händerna
runt årornas rundlar

ser bakåt
ser stränderna blekna

och vet inte
målet för färden


Vågsvall
mot knarrande bord

vindens sång
om hösten på havet

och mannen ser
vita fåglar

som ritar cirklar
över himmelsduken


Och varför
är havet blått

och varför
är skogen därhemma

en stig
och ett berg

en ringel av rök
ur skorstenspipan

på stilla färd
mot tysta moln

och ord
om natten


Mannen ror båten
mot öar av drivtång

mot havsdjup
och vila

mot orden
om längtan

och musklerna spänns
och droppar av svett

faller mot durken
i ekan av fura


Vidder av vatten
vidder av frihet

ensam i farkost
bräcklig och liten

ensam från stranden
där sanden är skogsbrun

ensam mot öar
ensam mot natten:

och ekan förs
i takt och till ton

från ett ljus
som dalar

mot mörkret
som väntar






Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-09-22 10:10



Bookmark and Share


    annasofia.
ja jävlar.
det känns.
2012-09-25

  Kim VIP
Det var nog det mest målande jag läst här! Hoppas jag inte tappar sugen i mitt eget kantiga skrivande.. "droppar av svett, mot mörkret som väntar" ja det sammanfattar i några ord nästan hela livet!!!
2012-09-24

  Catharina Edin VIP
tycker om den här, det avskalat mörka.
2012-09-23

  Linda CH VIP
En mycket vackert skriven sorgsen text. Att se livet i perspektiv och vara på väg till det okända. Förunderligt!
2012-09-22

  Ingela Svenson VIP
Å så vacker, vilka stora bilder av tillvaron, och all längtan!
2012-09-22

    ej medlem längre
Många känslor fångar du här och många tankar om livet och dess ständiga flykt väcks. Vackert och poestiskt.
2012-09-22

    ADI Nehlin
så små vi är i allt det stora..fint skaldat
2012-09-22

    ej medlem längre
Stora stunder inombords får fritt spelrum när kropp och tanke bara är
2012-09-22

    ej medlem längre
härlig skrivelse.
2012-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP