Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om faran med allvar

 

det läcker in i murarna

 

han menade skottgluggar

bröstvärn

förstås

 

förståsigpåarna skriver idag att han

lät sig dränkas

ignoranta om kadavrets livskraft

 

jag ser honom med clownnäsa föreläsande

mässande

med naken underkropp

utan kontroll över könet

 

likt den sibiriska galten,

uralisk dvala

 

tröst jag ville ge honom finns inte kvar

han tog det här med försvar på alltför

stort allvar




Fri vers av cilax VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-09-22 16:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänkvärda ord, det där med ett starkt försvar kan lika gärna bli ens död som ens överlevnad. Särskilt om det handlar om att försvara sig mot sanningen, fast då kanske det rätta ordet snarare är förnekelse...
2012-09-23

  Marta
stark dikt, ditt bildspråk har en integritet som jag uppskattar
2012-09-23

  smultronbergen VIP
Ett sorts diktjag som övar sig i att
släppa på överjagets kontroll, sitt
behov av att glänsa, sin stora skräck
för att vara clownen, där mitt i. / S
2012-09-23

  Processan
Rädd för allvar, sedan att ta den rädslan på just för stort allvar. Dramatiska bilder i dikten!

2012-09-22

  Nanna X
clowneri är en allvarlig sak. så ser jag det.
2012-09-22

  TrollTörnTrappan VIP
Kroppen försvarar sig om man ser den som ett försvar. Brist på roliga gluggar kan överkompenseras genom att hela fästningen raseras. Där står ruinen och driver helt omedvetet med den utomståendes naivitet.
2012-09-22
  > Nästa text
< Föregående

cilax
cilax VIP

Mina favoriter
Elektrolyt