Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tisdag 18.53


Det känns som att livet pågår
någon annanstans
Jag stryker imman av fönsterglaset
och rör ner en sista sockerbit
i det kalla kaffet
Jag sparkar smågrus med stövelspetsen
och drömmer om att en dag
bestiga berg

Det finns så många ord att smaka
men jag lär mig inga språk
Jag syr istället sömmar
i förväntade polokragar
och ler invant
åt förinspelade glädjeämnen

Inget skaver i fogarna
Inget brinner i hjärtat
Jag låter lågan
från stearinljuset
bränna fingret
bara för att se
om det ännu är möjligt
att känna reellt obehag

Blåsan stiger
likt ett sista andetag




Fri vers av HQ
Läst 361 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-23 18:40



Bookmark and Share


    eos
Gillade verkligen. Fin.
2012-11-08

  Niclas Petersson VIP
Riktigt riktigt bra. Och igenkännande. Gillar titeln som verkligen förstärker känslan av vardagen som en parantes som bara pågår utan något egentligt slut.
Gillar. Mycket.
2012-09-23
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ