Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland för mycket ibland för lite, och aldrig nöjd - but, but, but.... än jag då? skriker egot i bakgrunden som en 14åring, och låter sen 50åringen ta kommando. Jepp så är det ibland.


okey men

 

 

du får faktiskt fråga om du vill veta nåt

tacka för förklaringar som inte är förkaringar utan höga tjut i förtvivlan saknad och missmod kan visa sig bli det som blir röda mattan till en vacker sorglig avslutning fylld av missförstånd i allt förstånd

 

som verkar som bortblåst
(är det kanske hösten som glömt vårens bud)

du får faktiskt fråga om du vill veta nåt

 

 

om mig om din brud om din skrutt till avartspartner
(för jag tänker inte bli nåt annat än jag redan är
bara lite värre i att ifrågasätta intresset

 

ja det är det som väntar
jag förräntar tiden retroaktivt)

 

du får faktiskt fråga om du vill veta nåt

om mig

 

 

och inte om oss

inte om dig
(för jag hoppas du har tillräcklig koll själv i alla dur och moll
i sommarens efterdansenuttoningar)

 

och irrbloss å sånt kan man också använda och komplimanger och ursäkter och tidsförskjutningar och äkta förlåt och falska lutningar på fel stavelser och ibland går det bra med stjärnhimlar också men fiska

är du inte bra på

(dina nät har hål för valar - jag är mer lite av en sill
speciellt nu och så länge jag vill)

 

men du kan faktiskt fråga om du vill veta nåt

om mig

om oss ibland
ja ur mina ögons bilder och om dig ja
ur mina örons musik

 

det var längesen nu jag hörde lugnet
sist tror jag balansen sköttes av en distad upphakad synth med grus i högtalarna och en baktakt som övertog rytmens mjuka

och tanter är ett sattyg för dom vet vad dom vill ha

 

eller hur

ibland för mycket och ibland för lite och aldrig nej

aldrig är det bra

 

du får faktiskt fråga nåt om du vill veta nåt

om fiske

 

och heta höstars dimmiga dovhet söder om södra perrongen
där rälsen svänger ut mot kusten och solkurvona in mot land

 

 

och disken ja
den står så vackert kvar tills jag fått mina svar

 

för ibland är det skönt att ha att göra när man ändå inte kan använda vare sig hjärta eller hjärna

ibland behövs det lång och smärtsam hantering
då är det bättre att hantera ett nyttogöromål än att

 

tränga sig genom brevlådan hos grannen och tigga en kopp socker för att det gick åt i veckor av bakade kakor
och vi åt och vi åt och jag grät och jag grät

 

och köpte mig en synth för resten

 

för resten

 

 

du får faktiskt  fråga nåt om du vill veta nåt

 

även om rälsen har raknat och kylan svept in

 

 

även om medlen inte helgade medlens svinn
och normen vreds i vånda över påtvingade parafraser om nonsens

 

formen är ändå hållbar
för tundran har talat och isen sjungit om natten

 

du får faktiskt fråga om du vill veta nåt

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-24 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri