Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
noll koll... okey, inte här. Jobbigt.. ujuj - jo tack jag mår bra. Du då? Gahh! (och lite torskrom i näten)


vad vart varför - hur gäller därför

 

 

hur kan du man alla och en var i denna kalla värld av snabbedömningar tro att jag som publicerande skrivare inte har koll på vart vad och varför jag publicerar mina alster när jag har skrivit i ungefärliga 45+år konkret för berättandets skull

(och därföre för spänningens skull - vad händer om man vänder på det)

 

 

speciellt i nät som nu
(vände det som jag gjorde vid sju)

 

att lägga nät för en val är att ta i
och jag vet att du vill

kolla läget

 

lugna färdens tempo

 

men jag är en sill

mobil och övermobil och närapå stofilfossil
(och kunnig i bäckmete med kyla kramp och myror mygg orm och barr och stadig rännil av fukten i lugg som leker svidleken i ögat med myggmedlet som vapen)

 

 

du talar med en smygare på en smygares språk och tror jag åker färja för att meta

 

 

stormete på en hörnstinn matchjämkning
det är sämskskinn på huven som gäller i
en skön avhyvling när nån ställer ultimatum

 

så klart jag har pratrum för en chat i natt
när inga tomater finns kvar på loftet - för att

få sill till middag vore susen för busen

glödstekt

 

 

(....och där föll himlens port pladask för din dörr)

 

i alla sms-en finns en nyckel för gyckel att hämta hem
om man kan koden - råden är billiga i år - det är vår

 

alltid i oktober

 

 

röd oktober

röd oktober

 

 

hon dök den suringen

(var det här det skulle sluta lyckligt?)

 

och nej inga andra hava jämtar till jul
det är bara för kulijuli och annat strul
här ska bunkras burkar stinna som ägg
och sen kan hösten komma - dot-komma
och även ta genvägen över norge för en
bättre brytning i fabriken för riken är
ibland riken på tvären liksom hären av
nödiga lägger sig på mattan bara den är

 

som liken efter lagen tagen på bar och
blottad gärnning - röd

 

 

oktober

nöd

 

och sober hyllning till andras tålamod

fiskeriförgyllning i en burk räckte nog

 

skurk
jag kan ju inte krypa in igen

i en burk

 

 

fortsätter att sura

 

 

(jag saknar dig lurk och aj så jag saknar dig och din burk)

 

 




Fri vers (Fri form) av Pot Pourri
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-24 01:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri