Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIN VILSEKOMNA ROS

Varför kom du hit, irrade dig i skogen
min stackars ros?
Ensam i stenröset
förskönar du sjöstranden i ödemark.
Du inrotades bland
getpors och odon.

En gång gick jag förbi dig,
beundrade din seghet.
År för år
förskönade du min strandstig.
Först var du bara en enda knopp,
men snart en förtjusande, ljusröd ros,
min lilla knopp!

© Heikki Hellman 2012-09-26







Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Heikki Hellman
Läst 232 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-09-26 17:25



Bookmark and Share


  Palett
Du ser och känner för den lilla detaljen i naturen - en ensam liten ros, mycket känsligt skildrat
2012-10-09

    maija tuori

Härligt ! känner rosdoften ....lilla söta ...men starkt.
2012-10-05

  arja savela
Härligt! Samlar gammeldags rosor
2012-09-27

  walborg
Vacker dikt tillägnad skönheten
2012-09-26

  Sofhia Wirström
bra fångat om sådant vi inte
alltid har tid att upptäcka
men som vi alla borde upptäcka
stanna upp
se oss om
inte stressa på
2012-09-26

  La Magnólia VIP

En ensam ros som lyser upp vandrarens steg .. mjukt och vackert .
2012-09-26

  Chawa VIP
Så underbart söt!!
2012-09-26

    ej medlem längre
Undrar vad den rosen tänkte om Dig varje gång Du steg förbi med Din beundran? Nog tänkte den rosen, från knopp till full blomning, att den valt den bästa växtplatsen som passeras av Dig.
2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman