Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


MOLN

Ett år igen
snart förbi, upplevt,
blida höstvindar
smeker
en ensam fundersam.
Jag iakttar min själs träd
avklätt
asp vilar, darrar ej,
borta är strängar,
bara granars sus,
morgonsol slösar guld!

Svart mylla,
gul stubb,
döda, livlösa blad
doftar ett förgånget liv
bara vass bugar ännu, gungar.
Höstens värld
vacker, ler, smeker
ärenden tycks vara färdiga!
Höstens kyss
jag tolkar dess budskap, min själ.

Fred
sinnets frihet, min själ
utrymmen till drömmar!
Jag återvänder gärna
till källa eller strand,
möter moln,
återspeglas i ytan,
kommer, går
vita, gråa, mörka
avtecknar sig mot skyar,
moln kommer, moln går
liksom våra liv!

© Heikki Hellman 2017-09-30




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 483 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-10-01 01:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
De vackra molnen ändrar sig hela tiden, liksom livet...fint skrivet...
2017-10-06

  aol
Fint poetiskt formulerat,
2017-10-06

  Alysse VIP
Du skriver så vackert
om livets gång och naturens
skiftningar. Många detaljer, målande
beskrivningar, mjukt och fint språk
Ödmjukheten inför allt som sker
finns där. Men även sorgen som
bor i hjärtat för evigt, trots allt.
Jag känner stort vemod då jag
läst din fina text

Vill behålla detta såsom ett
vackert bokmärke

2017-10-02

  Eva Langrath VIP
Poetisk om naturen och livets gång.
2017-10-01

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Skön meditation med fin rytm.
Har just promenerar med min vän
efter Fyrisån och upplevt lite av
dina tankegångar.
Hösthälsningar TBG.
2017-10-01

    ej medlem längre
Poetiskt och mycket vackert speglar du livet och tidens gång.
2017-10-01

    ej medlem längre
Mycket vackert formulerat.
2017-10-01

  walborg
En kärlekshyllning till naturen och till livet
2017-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman