Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Talgoxe


I NOVEMBER

Hösten tar slut,
höstens sista dagar
lämnas i glömskan,
i luften svävar
”lätt till sinne” snöflingor!
I äppelträd sitter
ett bortglömt blad,
platt, fruset,
grönt, ovalt
i snöig kram
vackert slutet inom sig!

Sparvar störtar till trädet.
Talgoxen följer efter,
gårdens orädda vintergästar.
Skuttar från en kvist till annan.
Nafsar, hackar på bark,
skrapar kvistar,
släcker i sin törst med snö.
Flyger upp,
bort….
I luften ligger doft av vinter
i slutet av november

© Heikki Hellman 2017-11-26




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 615 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-11-27 18:38



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Hösten är vacker. Du fångar skönheten, målar bilder i mitt inre.
2018-04-26

  Marita Ohlquist VIP
Naturlyrik att läsa och njuta av!
2017-11-29

    ej medlem längre
En finstämd och vacker naturbetraktelse.

2017-11-29

  Eva Helene VIP
Skön novemberstämning här.
2017-11-29

  Jan Widströmer VIP
Levande beskrivet!
2017-11-28

  walborg
Fint med fåglarna som stannar och delar mörker och kyla med oss här - om man matar dem så får man glädjas åt att se dem.
2017-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman