Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kiosken vid skolan

Den där kiosken vid skolan
som kunde bli rasternas oas
där löpsedlarna skrek ut
sånt som vi aldrig brydde oss om

där kunde vi träffas efter skolan
där kunde kvällens sista minuter
bli en evighetstimme

därifrån cyklade jag alltid med
ett leende

de kvällarna var varma

men allt det där regnade bort
det är spår som försvann

jag har sett ditt ansikte hastigt igen
en nickning och ett leende

stod där så med mina barn idag
och lyssnade till tiden som talade ett
annat språk

Jag kunde bara le ett varmt leende,
vid kiosken där
löpsedlarna skrek ut sånt som vi
aldrig brydde oss om




Fri vers (Fri form) av R Werner
Läst 257 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-09-26 20:40



Bookmark and Share


  Tino
Så fint och man känner närvaron,
kan associera till känslan så lätt
tack vara dina energirika meningar.
2013-08-11

  Linda CH VIP
En fin berättelse i nostalgisk anda!
2013-01-04

    ej medlem längre
Fint berättat!
2012-09-29

    ej medlem längre
I en värld av snabba förändringar är det skönt att hitta fragment av minnen och låta sig att bli nostalgisk:)

2012-09-29

    jaybird
Ursprungsminnen, lagrade längst in i hårddisken. Motståndskraftiga mot tidens klorinlika övergrepp.
Fint fångade i dessa rader, som omedelbart fångade min uppmärksamhet och stimulerade till ytterligare tillbakablickar.
2012-09-26

  Hon kallar sig poet VIP
Så mycket som får plats på den ytan.
Underbar och känslosam. Respekt.
2012-09-26

  Änglaögon
Fin nostalgisk känsla som du beskriver så bra här...
2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

R Werner
R Werner